duminică, 1 aprilie 2018

~ Arome imbietoare si povesti incantatoare ~

        Luni pe 26 martie Constanta a frematat sub aromele unice si imbietoare ale vinului. Toti iubitorii de vin si-au dat intalnire la restaurantul Toscana pentru a degusta 32 de sortimente parfumate si pentru a-l asculta pe Ionut. Asociatia Somelierilor din Romania a organizat la nivel national acest eveniment, in Brasov, Cluj, Timisoara, Bucuresti si Constanta. Pe Ionut il stiti si din articolele trecute, pentru mine este o placere maxima sa il ascult cum ne vorbeste despre vin. Cotnari, Caii de la Letea, Sarica Niculitel si lista continua dar eu m-am pierdut in povesti si licori.

   


 Bineinteles ca totul a mers de minune cu o gustare formata din fructe si alune, dar si branzeturi si mezeluri. Totul asezonat cu un mic quiz dat de Ionut, dar clar tot noua ne-a prins bine, am mai invatat ceva nou.

      A fost o seara perfecta alaturi de prieteni bloggeri dragi, am revazut-o cu drag pe Fabiola, pe Cristina, pe Cami si pe Diana. Am avut placerea sa-l revad si pe Radu, care in materie de vin este un bun cunoscator.
    Seara a trecut foarte repede, alaturi de o companie placuta si povestile minunate ale lui Ionut, nici nu simti cand trece timpul. Iar vinurile au fost aromate, parfumate si imbietoare tocmai bune pentru o astfel de seara. Cele care mi-au placut cel mai mult au fost rose-urile, de fapt eu sunt o impatimita a vinurilor rose demidulci. Iar Ionut m-a cadorisit cu un rose bun, clar l-am pus la loc de cinste.
Mi-am propus sa nu ratez nici un eveniment organizat de Ionut, sau mai bine zis nici un eveniment ce implica degustare de vinuri. Usor usor incep sa invat cat mai multe lucruri despre vin, iar acest lucru este un avantaj. De ce, simplu pentru ca atunci cand merg la restaurant stiu ce vin sa comand alaturi de felul de mancare ales. In minivacanta petrecuta la munte, am avut o discutie la un restaurant legat de vinuri cu cativa prieteni. Ce am aflat este ca in Romania exista 2 cutii speciale sau mai exact cutii cu esente, unde daca ai un dubiu asupra vinului sau a calitatii lui poti apela la aceasta cutie. Esentele din aceasta cutie sunt pure si pot face diferenta dintre un vin bun de o calitate buna si un vin de o calitate slaba sau dubioasa. La prima vedere puteti spune ca este o trusa de machiaj dar nu, este o cutie pretioasa pentru somelieri. Ia ghiciti unde se afla cele 2 cutii ? Pai una in Brasov si una in Constana la Ionut. Asa ca nu pot fi decat bucuroasa si mandra ca o astfel de cutie este la noi in Constanta, iar eu am placerea sa cunosc proprietarul. Iar cel mai mare avantaj este ca am prieteni frumosi la suflet, de la care pot invata ceva bun.
Multumim Ionut pentru o astfel de seara, multumim ASR pentru clipele frumoase si nu in cele din urma multumim restaurantului Toscana, o gazda minunata. Am avut parte de o atmosfera frumoasa, de un decor minunat alaturi de persoane dragi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

~ Unde am mai fost si ce am mai observat! + SURPRIZA ~

   Daca in ultima vreme nu am mai scris, sa stiti ca nu a fost cu rea vointa. Am avut un program haotic, ba chiar mai mult imi doream ca ziu...